kaya safety yüksekte çalışma ve yaşam hatları
Pin It

Yüksekte çalışırken düşmek kader değil, sakatlanma ve ölümle sonuçlanan kazaları önlemek Kaya Safety ürünleri ile mümkün.Yüksek, sadece yer üstünü anlatmıyor. Ayaklarınızın altı boş ise yer üstü, yer altı farketmez yüksekte çalışıyorsunuz demektir. Bulunduğunuz yerle zemin arasında seviye farkı vardır ve geriye dönüşü olmayan kazalar yaşayabilirsiniz.

Dünyada en fazla ölümlü iş kazası yüksekte çalışma alanlarında gerçekleşiyor.İstatistiklere baktığımızda ise ülkemizde her yıl 1500 ölümlü iş kazasının yarıya yakını yüksekte çalışma nedeniyle yaşanıyor.

Bu kazaları önlemek için yüksekte çalışırken güvenli alanda bağlanmak, işi bitirip tehlikeli alandan güvenli alana geri gelene kadar, düşmeyi önleyecek sisteme bağlı kalmak şart. İşin püf noktası, yerde ya da askıdayken, güvenlik boşluğu bırakmamak, sonraki bağlantıyı yapmadan mevcut sistemden çıkmamak.

Kaya Safety ise yüksekte çalışma iş güvenliğine kendini adamış ve bu sistemlerin bileşenlerini üretirken Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırım yapan bir firma. Karaköy’de 60’lı yıllarda 6 m2'lik bir dükkanda babalarının üretip sattığı halatla başlayan hikayeleri,yaşam güvenliği konseptine dönmüştür. Yüksekte çalışan insanların düşmesini engelleyici techizatlar ve sistemler tasarlamak ve üretmeye odaklanmışlar. Ürettikleri halatların bir kısmı safety diye tabir edilen itfaiye, kurtarma ve can güvenliği sınıfında yer aldığı için ihalelere katılmışlar. 1990’lı yıllarda açılan bir ihalede dağcılık halatı özelliklerinin itfaiye halatı için yazılmış olması onları harekete geçirmiş. New York ve Paris itfaiye departmanlarına bizzat gidip araştırma yapmışlar. İstanbul itfaiyesi nasıl bir halat kullanmalı diye kafa yormuşlar. Çakmakla kolayca tutuşan halat yerine yanmaya karşı dirençli halatların gelişmesi ve ihale şartnamelerinin revize edilmesine neden olacak önemli adımlar atmışlar. 1998 yılında dünyada nadir firmanın üretebildiği, özellikle can ve mal güvenliğinde, savunma sanayinde kullanılan, yaşam güvenliği konseptini ilgilendiren, teknik ve teknolojik halatlar üretme kararı almışlar. Bugün ve daima en iyi makina parkuru ve en ileri hammaddelerle, güncel standartları baz alarak tasarım ve üretim yapıyorlar.

İnsan düşmeye başlayınca hiç bir kuvvet tutamaz zannediyorsanız,yanılıyorsunuz. Bu kuvvetin adı Kaya Safety.